PSA Peugeot Citroën rondt overname Opel en Vauxhall af

De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën heeft de overname van de Duitse branchegenoot Opel en diens Britse zustermerk Vauxhall afgerond. 

De Fransen hadden de aankoop van de automerken, die eigendom waren van het Amerikaanse General Motors (GM), in maart aangekondigd. Eerder keurde de Europese Commissie (EC) de overname al goed.

Door de overname heeft PSA, dat behalve Peugeot en Citroën ook het merk DS voert, nu een marktaandeel van 17 procent in Europa. Daarmee is het bedrijf de tweede Europese autobouwer, na Volkswagen.

Opels nieuwe baas Michael Lohscheller komt nu binnen honderd dagen met een strategisch plan om te reorganiseren. Opel en Vauxhall hebben nu nog zo'n 38.000 werknemers in zeven Europese landen in dienst. De helft daarvan werkt in Duitsland.

Winst

Volgens PSA-topman Carlos Tavares krijgt Lohscheller bij het opstellen van zijn plan wel de steun van het nieuwe moederbedrijf, maar wordt het door Opel gemaakt. Wel wordt oud-PSA-controller Philippe de Rovira de nieuwe financieel directeur van Opel/Vauxhall.